Η  "Ενηλικίωση" δεν συμβαδίζει με καμμιά άλλη "αγκαλιά"
εκτός απο αυτήν , με τον ίδιο μας τον Εαυτό..


Σίγουρα "κάτι" συμβαίνει στον καθένα μας ,μέσα του ,που γι αυτό το "κάτι",γι αυτές τις εσωτερικές διεργασίες, ακόμα κι αν δεν τις γνωρίζουμε ποιές είναι,Οφείλουμε να τον "κατανοούμε", όταν είμαστε έτοιμοι να του εναντιωθούμε ή να του παραπονεθούμε... 
Ενας ολόκληρος κόσμος μέσα μας..
Συνήθως ασυντόνιστος..άλλοτε απαιτητικός και μάλλον  πονεμένος ,άλλοτε αλαζώνας ή υποταγμένος, ή μίζερος..
Κάθε κομμάτι εντός μας  βρίσκει την δύναμη,δύναμη έλλειψης κι όχι πληρότητας συνήθως ,και απαιτεί την υπεροχή και το "δίκιο" του ..
Ζώντας σε ένα Σώμα - Κόσμο ανισορροπίας ,χωρίς τάξη και εναρμόνιση,δεν γνωρίζουμε τί και γιατί ζητάμε το κάθετί ,κάθε φορά...
Ποιός να φταίει για όλα αυτά?
Σίγουρα πρώτα από Ολους , Εμείς!!
 Το πιό εύκολο ,και αυτό συνήθως κάνουμε, είναι να κατηγορούμε τους Αλλους ,τους γονείς, την κοινωνία, την κακοτυχία.... και Ναί, εν μέρει φταίνε κι όλα αυτά ..Αλλά η Ζωή,  μάς "χαρίζεται"  ,σαν μιά  μοναδική ευκαιρία  "Δημιουργίας" ,σαν  η εξαιρετική δυνατότητα  να φτιάξουμε ο καθένας μας ,   ένα έργο Τέχνης , με τα δικά μας Οράματα με τα δικά μας Χέρια..
Και εμείς ζούμε σαν να μην το έχουμε κάν αντιληφθεί....
Η ευθύνη λοιπόν για τον ίδιο μας τον Εαυτό, για την Ακεραιότητά και την Αρμονία του, ή την Δυσαρμονία και την Κακοτυχία του, ίσως είναι το πιό δύσκολο έργο που έχουμε να αναλάβει σε αυτή τη Ζωή, το πιό επίπονο και το πιό μοναχικό, αλλά και το πιό δημιουργικό και το πιό σπουδαίο!!
Δυστυχώς όμως , ,προκειμένου να αισθανόμαστε "ασφαλείς"  ή να μην είμαστε μόνοι, προτιμάμε να βρισκόμαστε σε κακές σχέσεις..
Προτιμάμε να ξημεροβραδιαζόμαστε σε δουλειές , που μας αγχώνουν ,που μας κουράζουν, που δεν μας ταιριάζουν ( όχι μόνο για να βγάλουμε τα πρός το ζείν) αλλά κυρίως για να έχουμε μιά "Ταυτότητα" ή για  να καλύπτουμε τον Χρόνο ,που τόσο πολύ φοβόμαστε..
Ακόμα και η μοναξιά ,πολλές φορές επιλέγεται απο Φόβο..
Και ο μεγαλύτερος απο Ολους τους Φόβους ,η Αλήθεια!! 
Κυρίως για τον ίδιο μας τον Εαυτό!!
Μόνο που τίποτα Εκεί Εξω ,στην προσπάθεια να ξεδιπλώσουμε την Υπαρξή μας , δεν μπορεί να γίνει ισορροπημένα,  αν  δεν τολμήσουμε να τακτοποιήσουμε "τα του Οίκου μας".. 
Ο πιό μεγάλος εχθρός μας, είναι και θα είναι  πάντα ,ο Εαυτός μας!!! 
Αντί λοιπόν να χάνουμε τόση ενέργεια (στην ουσία ,την ίδια μας τη ζωή) στο να υπερασπιζόμαστε τα "άναρχα" κομμάτια του Εαυτού μας... Ας αρχίσουμε να τα "Φωτίζουμε" ,να τα Βλέπουμε, να τα Παρατηρούμε ,να τα Εναρμονίζουμε , να τα Θεραπεύουμε!! 
"Ισως ,το να επιστρέψουμε στον Οίκο μας , δεν σημαίνει να πάμε κάπου αλλού,αλλά μάλλον συνεπάγεται, να φέρουμε το Φώς ,εκεί όπου ήδη διαμένουμε.."
Π. 

Σχόλια

Ο χρήστης penny είπε…
Πέννυ σήμερα το διάβασα ,δηλαδή τώρα.
Στην αλήθεια μου να σου πω βαρέθηκα να διαβάζω, να γράφω γιατί θέλω πια πράξη.Ομως συνέχισα να το διαβάζω το κείμενό σου γιατί είναι τόσο καλό που τελικά είναι πράξη.Είναι πράξη να μπορείς να συνδιαλέγεσαι ειλικρινά, όσο μπορεις, με το μέσα σου και να μπαίνεις στο κόπο να το επικοινωνήσεις.
Το γεγονός οτι είναι τόσο καλογραμμένο σημαίνει ότι υπάρχει μια εσωτερική ταξη σκέψεων και συναισθημάτων.Μου θυμίζει ότι
ο δρόμος φτιάχνεται μέσα μας και σιγά σιγά ξεδιπλώνεται προς τα έξω να τον περπατήσουμε και να νας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια μας,με γεγονότα ,πρόσωπα ,καταστάσεις ακόμα και τόπους.
Επίσης μου θύμισε αυτό, το ότι η πόλις σε ακολουθεί...και τα σκοτεινά σημεία της,όπου κι αν πας,ό,τι κι αν κάνεις.
Ένα φως ρε παιδιά να φωτίσουμε αυτά που φοβόμαστε να δούμε.Ν'αλλάξει η θέα του σκοταδιού.Να ομορφύνουν οι μπαμπούλες
ακόμα και να γελοιοποιηθούν.
Αλεξάνδρα
Ο χρήστης penny είπε…
Η πόλις μάς ακολουθεί,συμφωνώ και σ αυτήν την πόλη είναι που καλούμαστε να δουλέψουμε και να φωτίσουμε τα σκοτεινά σημεία μας.. Στην φύση όλα ήταν πιό εύκολα..η αρμονία της δεν μας άφηνε πολλά περιθώρια για δυσαρμονίες..καλή δύναμη!!Η αλήθεια υπάρχει κι ας έρχεται και μέσα από νύχτες που σου θυμιζουν πόσο δύσκολο είναι να "υπάρχεις" ..
Ο χρήστης penny είπε…
Ωραία μου τάγραψες Αλεξάνδρα
Οπως όμορφα τα σκέφτεσαι και τα λές..
Συμφωνώ ότι πολλά λεμε και γραφουμε και λιγα κάνουμε..
Αλλά πες -πες.. ίσως και γίνει και κάτι.
.Οι αλλαγές δεν γίνονται χωρίς πόνο .
Αισθανομαι το "παλιό" να θρηνεί μεσα μου
και να εκλιπαρεί ,για να ζήσει λιγο ακόμα ..
Και το κακό είναι ότι ξερει καλά
πως κινεί παλιές, καλά κουρδισμένες μεσα στα χρόνια Χορδές.
..κι ο Πόλεμος καλά κρατεί..
Και θές κάποιος να έρθει και να σε παρηγορήσει
σαν τότε που είμαστε μικρά παιδιά
και υπήρχε πάντα ο "μπαμπάς" για την μικρή του κόρη..
Κι όπως λαχταράς να σε παρηγορήσουν ...
το ίδιο θές και νασαι Εσύ και μονον Εσύ, που θα "φροντίσεις" για σένα...
Και το "μικρό παιδί" κλαίει
μπροστα στον καθρέφτη
του Ενήλικα εαυτού..
ξέροντας ποσο οξιμωρο είναι να ..ζητιανεύει
στον Λαθος ή μάλλον
στο Σωστό καθρέφτη!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις