Το WESAK  θεωρείται η μεγαλύτερη αποκρυφιστική  Γιορτή του χρόνου και γιορτάζεται την ημέρα της Πανσελήνου του Ινδικού μήνα VAISAKH  που συνήθως αντιστοιχεί με τον μήνα  Απρίλιο ή Μάιο.
συμπίπτει δέ με την Πανσέληνο του σημείου του Ταύρου.
Λέγεται πως την ημέρα αυτή γεννήθηκε ο Βούδας και πως αυτή τη ημέρα εγκατέλειψε το φυσικό του σώμα.
Κάθε WESAK λοιπόν  Ολα τα μέλη της Λευκής Αδελφότητας ,συγκεντρώνονται σε μιά απόκρυφη κοιλάδα ,ανάμεσα στους λόφους ,κάπου στα  βόρεια  Ιμαλάια,κοντά στο Νεπάλ και δυτικά της Λάσσα.
Εκεί κατά την ώρα της Πανσελήνου,εκτελούν ένα τυπικό ,και με την δύναμη της παρουσίας του Βούδα,που επισκέπτεται την κοιλάδα σε αστρική μορφή,διαχέουν στη Γή τις πιό ισχυρές πλανητικές ενέργειες της χρονιάς.
Την τελετή αυτή την παρακολουθούν πλήθος προσκυνητών, οι οποίοι δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν και να  δούν την ακτινοβόλο μορφή του Βούδα. Λέγεται πως η παρακολούθηση της Γιορτής είναι ελεύθερη αλλά πως πολλοί  που προσπαθούν να φτάσουν στην κοιλάδα χάνονται και δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους..Σαν κάποιο άορατο χέρι να κρατά μακρυά από τη Κοιλάδα,τις ανεπιθύμητες επιδράσεις. Ισως το γεγονός αυτό να οφείλεται και στον έντονο ενεργειακό κραδασμό που εκπέμπεται.
Ενα μέρος των προσκυνητών φτάνει στην κοιλάδα μερικές ημέρες πρίν την Τελετή και καυασκηνώνουν στη γύρω περιοχή,περιμένοντας την μεγάλη ημέρα.
Την προηγούμενη κάνουν ένα τελετουργικό λουτρό στο ποτάμι που διασχίζει την Κοιλάδα και εξαγνίζουν το σώμα τους.Κατά την τελετή κρατούν κανάτια γεμάτα με  νερό ,το οποίο πιστεύουν πως καθαγιάζεται κατά την ώρα της Πανσελήνου.
Ο καθένας απο εμάς μπορεί κατά την ώρα της Πανσελήνου να επιδιώξει να προσελκύσει νοερά  μέρος της ενέργειας που διαχέεται στον Πλανήτη και χρησιμοποιώντας την δημιουργική του Φαντασία  να δυαχύσει  με τη σειρά του , με αγάπη,  την Ενέργεια αυτή στην Ανθρωπότητα  που τόσο πολύ  την έχει ανάγκη.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις