Διάλεξη Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 630μμ Θέμα Η περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, της ετυμολογία ς και της φιλοσοφίας




"Με τις λέξεις η σκέψη αιχμαλωτίζει το σύμπαν, με τον ελληνικό λόγο ο άνθρωπος διευρύνει και σηματοδοτεί τα όρια του κόσμου του: H περιήγηση στον  θαυμαστό κόσμο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, της  ετυμολογίας και της φιλοσοφίας της είναι όμορφη και μόνο θησαυρούς μπορεί να αποκαλύψει! Ας επαναπροσεγγίσουμε τη σκέψη των αρχαίων προγόνων μας με νέα ματιά διευρύνοντας τους ορίζοντες του νου και της πνευματικότητάς μας!"
αΑ
Αγγελική Κομποχολη



  Η Αγγελική Κομποχόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών(1986-1990). Υπότροφος του ΙΚΥ, υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή στη Λαογραφία στο ίδιο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2008.
Για την ερευνητική της εργασία τιμήθηκε τις χρονιές 2002, 2006 και  2010 με επαίνους της Ακαδημίας Αθηνών.

Μέλος της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και της SIEF (Societé Internationale d’ Ethnologie et de Folklore) έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Tα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας διερευνώντας τις δυνατότητες εφαρμογής, στα καθημερινά προσωπικά, επαγγελματικά και κοινωνικά προβλήματα.

Συνεργάζεται με την ψυχοθεραπευτική ομάδα του «THERATREE» (Awakening the Senses of the Soul) με στόχο την εφαρμογή της φιλοσοφικής σκέψης ως αποτελεσματικού θεραπευτικού εργαλείου στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής.

Παρασκευη 31 Οκτωβριου 6.30μμ
Κυπρίων Αγωνιστών 8 Αργυρούπολη
6977669030

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις