Οποιος ξεχνά το Σύνολο...χάνεται στη δύνη του επί μέρους..


Κάθε γρήγορη αξιολόγηση ή κριτική, είναι σχεδόν πάντα όχι μόνο ελλειπής αλλά και ανακριβής..πιθανά και τελείως περιττή ..αφού συνήθως προέρχεται από μία επιφανειακή θέαση..αυτή που η προσωπικότητα καταφέρνει να αγγίξει..
Αν μπορούσαμε να "δούμε ", από πιό "ψηλά" ,αν μπορούσαμε να έχουμε μιά πιό σφαιρική θέαση των πραγμάτων,θα είχαμε τελείως διαφορετική  άποψη απο αυτή που σχηματίσαμε στην αρχή ..
Η Πραγματικότητα είναι τόσο σχετική , Εγωκεντρική και ηθελημένα Παραποιημένη
ακριβώς γιατί επιλέγουμε να "φωτίσουμε", μόνο τα μέρη της που μας ικανοποιούν ή μας δικαιώνουν και  αφήνουμε στο σκοτάδι, όλα όσα μας φοβίζουν ή υποψιαζόμαστε πως θα μας βγάλουν απο τον εφησυχασμό που με τόση δυσκολία κατακτήσαμε...
Δημιουργούμε έτσι συνέχεια Αυταπάτες και ως εκ τούτου οι υπολογισμοί μας είναι αναληθείς..
Η συνεχής αντιπαράθεση με τα δίπολα , η συνεχής αναφορά στο Εγώ  και το Εσύ, στο Εκτός και το Εντός ,στην Ευτυχία και στον Πόνο,στο Καλό και στο Κακό,  μας παιδεύει , μας μπερδεύει ,μας διαιρεί,μας στερεί την δυνατότητα  να δούμε τη Ζωή στο σύνολό της.
Η παλινδρόμιση από το ένα Ακρο στο Αλλο, και οι συνακόλουθες ωδίνες της..μας οδηγούν όμως
με αργό και σταθερό ρυθμό και στην αντίληψη της Ισορροπίας ,στη θέαση ενός  Κέντρου
όπου οι αντιθέσεις εξομαλύνονται ,συνυπολογίζονται, αγκαλιάζονται.. .
Τότε αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ,ότι Διαμάχη και Πόνος  υπάρχει ,όταν εμμένουμε στις παγιωμένες μορφές κάθε πλευράς,.όταν είμαστε άκαμπτοι και ταυτισμένοι  με το εξωτερικό περίβλημα της αλήθειας που κάθε μορφή εμπεριέχει..
Οταν όμως τα όριά μας διευρυνθούν , όταν η ζεστή ματιά τής κατανόησης μας και της συμπερίληψης αρχίσει να λυώνει τους σκληρούς φλοιούς των "κατακτήσεών " μας ..τότε οι άκρες αρχίζουν να έρχονται κοντά , τότε το Εγώ βρίσκει κοινά σημεία με το Εμείς και κάθετί πέρα και Εξω από Εμάς γίνεται μέρος μας και Εμείς δικό του αναπόσπαστο κομμάτι..
Μιά Καινούρια Αντίληψη αρχίζει να γεννιέται..
Η Διαμάχη ,δίνει τη θέση της στην Γαλήνη
Και η Σχέση ,γίνεται η Ενωση..


Οποιος δεν Ξεχνά τον Σκοπό
δεν παρασύρεται
απο την έλξη
των προσωπικών συμβάντων..



  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις