Η Μεταμορφωτική Δύναμη του Αιγόκερου- Η γέννηση του Χριστού- Φωτός

        
 Στον αστερισμό του Αιγόκερου ο Ηρακλής  ( το Κλέος (δύναμη) της Ηρας (ψυχής) φέρνει σε πέρας τον 10ο άθλο 
Κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο και νικώντας τον Κέρβερο ελευθερώνει τον Προμηθέα ( την βασανισμένη Ανθρωπότητα)
Ο Αιγόκερως είναι η Πύλη πρός το Πνευματικό βασίλειο, μεσα απο την οποία περναμε οταν δεν ταυτίζουμε πιά τους εααυτούς μας με την μορφική πλευρά της ύπαρξής μας ,αλλά ταυτιζόμαστε με το Πνεύμα
Αυτό σημαίνει οτι είμαστε Μυημένοι
Μυημένος είναι κάποιος που έχει καταφέρει  να μην τοποθετεί πλέον την συνείδησή του,ούτε στον νου , ούτε στις επιθυμίες, ούτε στο φυσικό πεδίο (σώμα)
αλλά αφιερώνει τον εαυτό του στην σωτηρία της Ανθρωπότητας!! 
Στον αστερισμό του Αγόκερου γεννήθηκε ο Χριστός
Γεννήθηκε Αυτός που θα Υπηρετήσε την Ανρωπότητα!!
Στην σκοτεινότερη εποχή του Χρόνου γεννήθηκε το Φώς!!

«Είμαι το πυκνότερο σημείο όλου του συγκεκριμένου κόσμου (Aιγόκερως, Α.Α.Μπ.). Είμαι ο τάφος· είμαι επίσης η μήτρα. Είμαι ο βράχος που βυθίζεται στα βάθη της ύλης. Είμαι η βουνοκορφή στην οποία γεννάται ο Υιός, στην οποία φαίνεται ο Ήλιος κι εκείνο που συλλαμβάνει τις πρώτες ακτίνες του φωτός». (Εσωτερική Αστρολογία/432-33)
         

Ο Χριστός γεννήθηκε στον Αιγόκερω, εκπλήρωσε το νόμο στον Κρόνο, εγκαινίασε την εποχή της νοήμονος αδελφοσύνης στην Αφροδίτη και είναι το τέλειο παράδειγμα του μυημένου του Αιγόκερου, που γίνεται παγκόσμιος υπηρέτης στον Υδροχόο· και παγκόσμιος σωτήρας στους Ιχθείς. 
Ο Καρκίνος δέχεται την ψυχή στο παγκόσμιο κέντρο που ονομάζουμε ανθρωπότητα. 
Ο Αιγόκερως δέχεται την ψυχή σε συνειδητή συμμετοχή στη ζωή του παγκόσμιου κέντρου που ονομάζουμε Ιεραρχία.” (Εσωτερική Αστρολογία/168)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις