Στελιος Ράμφος " Time out.. Η Ελληνική αίσθηση του Χρόνου"

Πάντα αναρωτιόμουν, τί να είναι εκείνο που κάνει πραγματικά τον Χρόνο να κυλά αβίαστα, να μας οδηγεί σε Χαρά , να μας έλκει σε ένα συνεχές Δημιουργικό Γίγνεσθαι..
Ποιά να είναι άραγε, αυτή η "Κατάσταση Συνείδησης" , που δεν Ασφυκτιά μες το Χρόνο, που δεν τον βλέπει σαν " να μην περνά", που δεν προσπαθεί εναγωνίως να τον "γεμίσει", που δεν τον "ντύνει" με Φόβο και Ανασφάλεια..
Ποιά είναι αυτή η Κατάσταση Συνείδησης που Τολμά να του Παραδοθεί...
Παρακολούθησα 2 ώρες την Ομιλία του Στέλιου Ράμφου με τίτλο " Time out Η ελληνική αίσθηση του Χρόνου" και μου δόθηκε Βιωματικά , η ίδια Απάντηση που πάντα υπέθετα...
" Οτι το νόημα της Ζωής βρίσκεται στην ίδια τη Ζωή..και ότι τα γεγονότα επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους ( και γίνονται παγίδες που ακινητοποιούν και τεμαχίζουν τον Χρόνο),όταν δεν "μπολιάζονται" με Νόημα Μέλλοντος"
Κάτω απο αυτή την προοπτική ο Χρόνος, απο "Μαρτύριο" που πρέπει να περάσει ..μετατρέπεται σε "Δώρο" που μας Οδηγεί σε μιά Αέναη Κίνηση , γεμάτη Χαρά..
που μας Συνδέει με " την Αναμορφωτική δύναμη της Ζωής , με τον Νόμο της Διατήρισης της Ενέργειας, οδηγώντας μας στην Αλληλεγγύη,(Η Αλληλεγγύη είπε Ο Στέλιος Ράμφος, είναι το Φάρμακο μας!!) και στην Ενότητα!!"
Σε μιά τέτοια Ενότητα - Ενότητα Εαυτού , Οδηγήθηκα , όση ώρα παρακολουθούσα την διάλεξή του.
Μας πήρε Ολους απο το χέρι και με την Σκέψη ,τον Λόγο και την Παρουσία ( όπου είχαν γίνει Ολα Ενα, απόλυτα συνδεδεμένα μ αυτήν την Ενέργεια της Ζωής..)
μας Οδήγησε σε ένα Ενιαίο Χρόνο , ο οποίος μόνο Δημιουργεί , ο οποίος δεν Ακινητοποιεί ,δεν Διασπά.. Ο οποίος Ενώνει τα Κομμάτια της Υπαρξης ..
Και Θεραπεύει..
Π.Ο

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ ωραία διάλεξη ! Πήγα κι εγώ και η ανάλυση για τις συνήθειες του Ελληνα ιδιαίτερα πετυχημένες.Συμφωνώ οτι στο τέλος σου έμενε αυτή η αίσθηση ενότητας..Φαίνεται πως η σύνδεση με την "Αλήθεια" οδηγεί στον Εντός εαυτό ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελικά η ίδια η ζωή μας οδηγεί στην ένωση...με την ευρύτερη έννοια..η ένωση των κομματιών μέσα μας πρώτα,μετά η ένωση με τους γύρω..γιατί όλα είναι ένα...(Σ)
Ο χρήστης penny είπε…
Ετσι είναι! Η σύνδεση με τον εντός εαυτό οδηγεί στην ένωση ..Για να "παραδοδείς" χρειάζεται να έχεις Ενότητα ,να αρχίσεις να θεραπεύεις το διεσπαρμένο εαυτό ..Να τον οδηγείς στο Ουσιώδες..

Δημοφιλείς αναρτήσεις